בין המיצרים - איסורים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/06/13 09:59 טז בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני באה מבית מסורתי אך לא דתי, לכן איני יודעת מהם האיסורים של בין המיצרים. היכן אוכל לקרוא על כך בפירוט ובשפה קלה?

אשמח אם תפנה אותי.

הבנתי שיש הפרדה בין התקופה שבין י"ז בתמוז ועד ראש חודש אב, ויש המחמירים אח"כ עד תשעה באב. האם יש הבדל בין העדות? (אני תימניה).

בנוסף, האם מותר לסגור עסקאות בתקופה הזו? בע"ה אני אמורה להתחתן עוד חודשיים ועדיין לא סגרנו הכל מול ספקים.

תודה מראש.

תשובה

שלום רב
את יכולה לעיין בספרי הלכה.
למי שנוהג על פי מנהג יהודי תימן ניתן לקרוא בספר שולחן ערוך המקוצר להלן קישור
http://www.maharitz.co.il/?CategoryID=184