בין בשר לחלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/12/11 12:34 כז בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

אבי נהג לשמור לפני החתונה 6 שעות לאחר אכילת בשר ועוף,

וכך גם אמי.

עם השנים(לאחר החתונה) הם החליטו לשמור 4 שעות לאחר אכילת עוף ו-6 שעות לאחר אכילת בשר.

כך גם אני ואחיי שמרנו-כמנהג הורינו(במשך כל השנים) ובימים אלו עלתה השאלה-האם מותר לנו בכלל לשמור 4 שעות אחרי אכילת עוף.

אשמח אם תענה לי על שאלה זו.

תודה רבה מראש, שלי.

תשובה

שלום וברכה

אמנם, קשה לקרוא למעבר לארבע שעות מנהג אבות, שהלוא זו הייתה הכרעה שרירותית שלהם, שאינה מבוססת באמת על מנהג האבות שלהם.
לכן, עקרונית אתם צריכים לשמור שש שעות. ברם, אם הדבר גורם למתיחות בבית - עדיף שכל עוד אתם גרים בבית תעשו מה שההורים שלכם נוהגים, ובעזרת ד' כשתקימו את ביתכם שלכם - תחזרו למנהג שש שעות כפי שהוא באמת מנהג האבות שלכם, גם ביחס לעוף.

כל טוב