בין בשר לחלב

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/05/07 14:36 א בסיון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול 2 שאלות.

האחת-האם השמירה של 3-4 שעות בין בשר לחלב הינה השתרשרות מתוך 6 השעות או יש לה נימוק מדוע דווקא 3 שעות?

שאלה שנייה-כיצד מותר לנו לצחצח שיניים ולפעמים ארוחת הערב שלאחריה מצחצחים את השיניים בשרית ולפעמים חלבית?

כיצד ניתן לצחצח באותה מברשת תמיד.

בתודה מראש,חן.

תשובה

1. אין מקור ברור למנהג של שלוש שעות. אך ברור שזהו המנהג של יהודי גרמניה
2. החומר שממנו עשויה המברשת אינו בולע כמו זכוכית (אחרת היה צריך להחליפה בתדירות גבוהה). כמו כן איסור בשר וחלב מהתורה הוא רק אם מתבשלים ביחד , ואני לא מכיר מישוה שמצחצח שיניים במיים רותחים, וכיוון שהצחצוח הוא לא למרת אכילה כל שאין רתיחה לא חוששים. כמו כן במשחת שיניים יש חומר פוגם שגורם שכל מה שבולעת המברשת הוא לא בשר ולא חלב.