ביביסיטרים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/06/08 22:55 כב בסיון התשסח

שאלה

האם מותרלהתפלל בביביסיטרים?(כמובן שכששומרים על הילדים כשהם ישנים..) . הרי אם ילד בוכה,או צריך משהו-אני באמצע תפ]ילה. אז אסור לדבר. ואם זה תפילת 18.. . עוד יותר בעיה.. . וזה לא גזל?-הרי ההורים משלמים לי על זה שאני שומרת,כשאני מת פללת אני עסוקה במשהו אחר ולוקחת "סיכון",שאם הילד יצטרך אותיאני לא אוכל להתפנות אליו... .

תשובה

בסד

שלום רב .
חכמנו נתנו דעתם גם לכך ואמרו במשנה "האומנים מתפללים בראש האילן..."היתרו חכמנו לבעלי המקצוע להתפלל על[ צמרת העץ ]כדי לא לבזבז את הזמן של בעל הבית..אבל חכמים לא ביטלו לגמרי את התפילה לפועלים..כי [תפילה היא מיסודות וסודות הנפש.]
היא צורך קיומי של האדם .לכן גם המעסיקים מבאים בחשבון זאת ,אבל את המינימום של התפילה .(כדי שלא יהיה חלילה גזל זמן.)
לכן את תפילת ח"י אם חלילה יעבור הזמן מותר להתפלל אבל אם יש זמן אחר אז כמובן שעדיף להתפלל לפני או לאחר הביביסיטר..

בברכה