ביאת המשיח- שאלה לרב שרלו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/08 17:37 כז בניסן התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול שאלה שדי מעסיקה אותי לאחרונה,

כשאנחנו שרים "אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח אני מאמין

ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אחכה לו

אחכה לו בכל יום שיבוא"

אני מרגישה שאני מאמינה בביאת המשיח, אל לא בכל יום, ז"א שאם ישאלו אותי היום אם אני מאמינה שהוא יבוא, אני אגיד שלא..

איך אפשר להיות בטוחים שהוא יבוא בכל יום?

איך ניתן לחזק את האמונה הזו?

אני מרגישה צביעות שאני שרה את זה ומצטמררת נוכח העצמה הגדולה של השיר ומצד שני אני לא מאמינה שהוא יבוא היום...

תשובה

שלום וברכה

עיקר האמונה בביאת המשיח הוא שהמשיח יבוא – שיש עת מסוימת בקצה ההיסטוריה בה יבוא המשיח, וחוקי הקיום שלנו ישתנו בצורה משמעותית. אין אנו יודעים הרבה על ימים מאושרים אלה, ואנחנו מנסים לפענח מתוך דברי הנבואה, ודברי חכמים לאורך הדורות, מה משמעותם של ימים מיוחדים אלה.

הרמב"ם, שניסח את עיקרי האמונה, לא כתב שאנו חייבים להאמין שהמשיח אכן יכול לבוא בכל יום.
וכך הוא כתב:
" היסוד השנים עשר, ימות המשיח, והוא להאמין ולאמת שיבא ולא יחשב שיתאחר, אם יתמהמה חכה לו ולא ישים לו זמן ולא יעשה לו סברות במקראות להוציא זמן ביאתו, וחכמים אומרים (סנהדרין צו.) תיפח רוחן של מחשבי קיצין, ושיאמין שיהיה לו יתרון ומעלה וכבוד על כל המלכים שהיו מעולם כפי מה שנבאו עליו כל הנביאים ממשה רבינו ע"ה עד מלאכי ע"ה, ומי שהסתפק בו או נתמעט אצלו מעלתו כפר בתורה, שיעד בו בתורה בפירוש בפרשת בלעם ופרשת אתם נצבים, ומכלל יסוד זה שאין מלך לישראל אלא מבית דוד ומזרע שלמה בלבד וכל החולק על המשפחה הזאת כפר בשם הש"י ובדברי נביאיו".

אנחנו בוודאי גם לא יכולים להיות בטוחים שהוא יבוא היום.

על כן, אין את צריכה לחוש צביעות, אלא לחוש כי אמונתך בביאת המשיח חזקה, ואת אינך מתייאשת מאמונה זו גם כשהמציאות מסתבכת, ומצפה לראות ביום המאושר שהוא יבוא.

כל טוב