בטחון עצמי ואמונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/04/07 21:46 כז בניסן התשסז

שאלה

יש לי דימוי עצמי נמוך (וגם ביטחון עצמי נמוך) וזה פוגם באמונה שלי בקב"ה. איך אני יכולה לחזק את האמונה שלי ותוך כדי כך לחזקת את הדימוי העצמי שלי (וגם את הביטחון העצמי)? - תמר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

תמר יקרה,
בטחון עצמי הוא דבר שאפשר וצריך לעבוד עליו ולשפר אותו, זה מצריך כח רצון ואמונה ואז תהיי בדרך הנכונה.
דימוי עצמי ובטחון עצמי קשורים אחד בשני, כשיש אחד, אז גם השני מצטרף.
דימוי עצמי טוב מוביל לבטחון עצמי,כי אם אני רואה מי אני ומה הכוחות שבי והיכולות שבי, אני זוכה לראות את הדברים הטובים שבי (וגם את אלו שפחות טובים וזקוקים לתיקון ועבודה..) ואז הבטחון העצמי שלי עולה כי אני רואה עד כמה יש בי טוב!
כשאני רואה את הטוב שבי, אז טוב לי והמצברוח שלי עולה, והשמחה שלי עולה ועבודת ה´ שלי משתפרת..
אני מבינה שה´ ברך אותי וקל יותר להודות לו..
ככה שזה מעין מעגל קסמים..

זו חובתינו להעלות את הבטחון העצמי שלנו,וזו אפילו מצווה, כי רק כך אני מודעת לכוחות הנפלאים שה´ נתן לי, ורק ככה אני יכולה להשתמש בהם.
ה´ לא סתם נותן לנו כוחות ויכולות- הוא רוצה שנשתמש בהם!

מהי הדרך להעלות את הבטחון העצמי שלי?
עבודה. הרבה עבודה והרבה כוח רצון.
מה שאני ממליצה לך לעשות זה לקחת יומן, וכל ערב לשבת ולכתוב:
מה עשיתי טוב היום?
איזה כוחות חדשים גיליתי היום בעצמי?
מה עשה לי היום שמח וטוב?
מה אני יודעת לעשות טוב? ואיך אני יכולה להשתמש בזה לטובת הכלל?
מה חידשתי לי על עצמי?
במה אני טובה?
לעשות ´בית ספר´ לעצמי על עצמי...
ואל תחששי לנסות, את עוד יכולה להפתיע את עצמך!!
ואת בדרך הנכונה!!

תמר יקרה,
אני מאחלת לך שתגלי הרבה דברים נפלאים על עצמך,
ושתראי כמה כוחות יש בך!
שתצליחי לראות כמה את נפלאה!
ובזכות זה להיות יותר שמחה ולחזק את עבודת ה´ שלך!

את מוזמנת בשמחה להמשיך איתי את השיחה..

הרבה בהצלחה
ותאמיני בכוחך, כי את יכולה!
היי ברוכה
מיכל
MCHY22@GMAIL.COM

אני ממליצה לך ללמוד כמה דברים:

הענווה סותרת את הביטחון העצמי! https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=41964
חוסר ביטחון עצמי – מה עושים? https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=43754
ביטחון עצמי נמוך (הרב עוזיאל אליהו): https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=44289
דימוי עצמי נמוך (הרב יוני מילוא): https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=39090

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן