בחנוכיה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 08/12/06 12:13 יז בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

אני בן 8 .בחנוכה אסור להשתמש באור החנוכיה רק באור השמש מותר להשתמש אז אם אני קורא ספר גם הנרות האחרים עושים לי אור?

תשובה

אם שמש דולק, ויש לו מספיק אור, שאם הוא היה דולק לבד היית קורא לאורו, אתה יכול לקרוא לאור העולה מן החנוכיה. אבל אם אתה לא היית קורא לאור נר אחד בלבד כמו השמש, אל תקרא לאור נרות החנוכה.
נראה לי כי היום, כולנו "אנשים חשובים" הקוראים רק לאור נורת חשמל, ואין לנו להתיר לעצמנו לקרוא לאור נרות החנוכה גם אם דולק שמש.