בחירת שמות לילדים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 13/08/02 00:19 ה באלול התשסב

שאלה

לכ' הרב שמואל זעפרני, המולך ב"כיפה". נועם ה' עליכם "בכל אתר ואתר".

כידוע, מייעץ מרן הראש"ל הגר"מ אליהו שליט"א להורים הפונים אליו בענייני קריאת שם לבניהם. נשאלתי בשבת האחרונה את השאלה הבאה: כיוון שלשם נודעת משמעות גדולה והשפעה לו על חייו של בעליו, מדוע הרב אינו מפרסם ברבים רשימת שמות פסולים כדי להסיר מכשול מאלה שאין להם נגישות אליו או אלה שכלל אינם מודעים למשמעות השם?

תשובה

שלום דודי,
אנחנו עדים לכך כי במשך הדורות טעמי קריאת השמות משתנים.
בתקופה האחרונה אנו עדים לשמות אופנתיים על שמם של מנהיגים,פוליטקאים.כוכבי ספורט וקולנוע וכיו"ב.
ואין אנו בקיאים בכל השמות האלה,ושמות משונים אחרים המתחדשים חדשים לבקרים,א"כ מה תועיל הרשימה?לפי זה יצטרך מרן הראש"ל לעדכן רשימה זו מידי יום ביומו.
לכן עלינו לאחוז מעשה אבותינו בידינו ולקרוא בשמות
שימשיכו קדושת ישראל על הילד.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני