בחירת שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/11 13:23 י בחשון התשעב

שאלה

שלום רב!

החודש אני צריכה ללדת בת ראשונה.

ורציתי לשאול האם השם אוריה הוא מומלץ

ומה לגבי השמות ליהיא או ליהי?

בתודה מראש,

ענבל

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יהי רצון שהלידה תעבור בשלום ובבריאות.
כדאי להניח כעת לעניין השם, מכיוון שהשם הוא הערה מיוחדת שניתנת להורים בשעת הלידה, ויתכן שתרצי באופן מיוחד להודות לקב"ה על הלידה או על הזכות המיוחדת להמשך המשפחה, וכמו כן יש עוד הרבה דברים ורעיונות טובים שיכולים להגיע עם לדת הבת אי"ה, כך שכדאי לתת לדברים לזרום ולהחליט לאחר הלידה מהי המשמעות שאתם רוצים שהתנוקת תישא עמה. בכל אופן אוריה הוא שם טוב, אבל המשמעות היא אור השם, ולכן ה"וו" צריכה להיות בחולם, ולא אוריה בשורוק.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון