בחירת שם לתינוק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/01/12 17:25 יח בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לפני יומיים נולד לי תינוק מקסים, אך נתקלנו בעלי ואני בבעיה בבחירת השם.

בעלי מעוניין לקרוא לתינוק עם שם אביו ז"ל שנפטר בגיל 63.

אני מאוד חוששת והייתי שמחה לדעת יותר בעניין. מאיזה גיל בטוח לקרוא לתינוק על שם סב או סבתא שנפטרו? גם אם אפשר לקרוא לתינוק בשם הסב אם נפטר מגיל 60 ומעלה, האם זה באמת בטוח לאור העובדה שהסב נפטר ממחלה?

באופן כללי הייתי רוצה לדעת יותר על הנושא במדויק. אני לא בקיאה בנוגע ומפחדת להעביר לבני גורל דומה חלילה.

בבקשה אם אפשר תשובה מהירה, הברית בקרוב.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת, ושתשרור בביתכם ברכת שמיים.

א. הדבר החשוב ביותר בקביעת שמות הוא שמחה גדולה בין בני הזוג, ורצון משותף.
ב. זכות גדולה היא לקרוא לתינוק על שם אבי החתן או הכלה. זוהי הקמת שם, שהיא מהותית כל כך, ויפה שתעשו זאת.
ג. אשרינו שהגענו לדור בו מוות בגיל 63 נחשב כמוות בגיל צעיר.
ד. כאמור, לא את הגורל את מעבירה, כי הם להפך: את הזכות הגדולה להמשך הדורות, וקשה למצוא שם יותר משמעותי מכך.

כל טוב והרבה שמחה