בחירת שם לכלבה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 01/11/09 16:26 יד בחשון התשע

שאלה

שלום רב,

יש לי כמה שאלות.

מותר לגדל כלב בתוך הבית בעודו גור ?

האם נידתה של הכלבה מטמאה?

האם מותר לי לקרוא לכלבה שלי שם עברי ואפיול שם של בנאדם?

אם כן האם מותר לקרוא לכלבה "כתר"? או עדיף לבחור שם אחר וברור שהכוונה היא לא לכתר המלכות רחמנן לצלן

תודה רבה

תשובה

למגדל הכלבה שלום

מותר לגדל כלב אם הוא לא מפריעה לאנשים אחרים ולא גורם להם פחד וכד' ויש לזכור שגם אנשים שבאים לביתך עלולים לפחד מהכלב . בגמ' יש סיפור על אחד שגידל כלב בביתו והשכנה נכנסה והוא הפחיד אותה וע"י כך הפילה את עוברה ובאותו מקרה בעל הבית ניסה להרגיעה ואמר הוא לא נושך אבל זה לא עזר. יש לדעת עוד שגם כלב קטן עלול להפחיד ולפעמים הוא קופץ על אנשים שלא תמיד אוהבים זאת .
מותר לקרוא לכלב כרצונך אבל לא ראוי לתת לו שם של אדם קרוב שעלול להיפגע מכך .
אין טומאה לכל מה שיוצא מהכלבה .