בחירת שם לגיורת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/11/08 00:07 א בכסלו התשסט

שאלה

שינוי שם

תוכן השאלה

שלום לכבודו,יש לי חברה אשר בתהליכי גיור בחו"ל מזה כשנה,ברצונה לשנות/להוסיף לשמה שם יהודי. שמה כיום הוא ליאני-מריה layani-maria האם עליה לשנות את השם כולו או שמה רק להוסיף שם עברי,שמה השני כמו כן הוא מריה-האם כדאי לשנותו למרים?ובכלל,האם ישנם שמות אשר מתאימים יותר לגרים בכניסתם לדתנו הקדושה?

לתשובתו המסורה אודה.

בברכת שבת שלום,

אברהם אפנג'ר.

תשובה

בס|"ד

שלום וברכת ד'

שם הוא מהות, ולכן יש למתגייר לתת שם חדש שיגלה את מהותו החדשה, את היותו אדם חדש. ואין להשאיר ספיחים מהשם הישן אלא אדרבא משהו שיגלה על הטבע היהודי החדש שבה, ורגילים היו לתת שם רות, או יהודית וכדו',

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ