בחירת שם לבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 19/07/10 19:28 ח באב התשע

שאלה

אני אמורה ללדת בעז"ה בחודש הקרוב בת.

ישנם 2 שמות שמוצאים חן בעיניי והייתי רוצה לדעת האם הם טובים ומה משמעותם.

השמות הם- נטע או עמית.

אשמח לקבל תשובה במהרה.

תודה

תשובה

בעזה"י

שלום,

ראשית, מופיע בספרים הקדושים שכאשר נולד הילד (או הילדה) ניתנת להורים רוח הקודש מיוחדת כדי לבחור את השם המתאים לו או לה.
לכן חשוב שאתם תהיו אלה שבוחרים בסופו של דבר את השם וכדאי להחליט סופית רק אחרי הלידה.

לגבי השמות, באופן כללי שני השמות מצויינים.
שמעתי מהרב מרדכי אליהו זצ"ל וכן מאד רבנים שטוב להמנע מלתת שמות של בנים לבנות וההפך כך שלגבי השם "עמית" שלפחות בעבר היה שם מובהק של בנים, אולי היום זה כבר השתנה כך שכאמור זה נתון לבחירתכם ולתחושה הפנימית שלכם.

שיהיה במזל ובברכה
אור