בחירת שם לבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/03/10 02:35 יד בניסן התשע

שאלה

כבוד הרב שלום,

אישתי ואני מתלבטים רבות בבחירת שם לבתנו. 2 השמות המובילים הינם : מאי או דניאל.

התינוקת הייתה אמורה להיוולד בחודש מאי והקדימה בחודש וחצי ולמעשה נולדה בכלל במרץ.

לגביי השם דניאל- אנו מודעים ששם זה שייך לבן הלא דניאל היה סוג של נביא/חוזה, בנוסף ישנה קונוטציה שלילית בשם, שכן האל דן (דני-אל) את נושא השם כל הזמן.

אך מאידך שם זה בעל חוזק כיוון שבתוכו שם האל וכמו כן שייך השם לצדיק ובנוסף לפי מיטב הבנתי האותיות המבטאות את התכנים הרוחניים של בן חודש ניסן (החודש בו נולדה) הינם: ה,נ,א,י,ט. כאשר בשם דניאל ישנם 3 אותיות מתוך הנ"ל, כאשר שילוב של לפחות אחת מהן בשם האדם משפיע ברכה ויוצר חיבור בין מימדיו השונים.

ולכן השאלה הסמוייה למעשה האם שם דניאל לבת הוא בעייתי או שמא אפשרי ?

תודה רבה, בכבוד רב ובברכת חג שמח.

ציון.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה, וזכו לנחת בגידול לתורה לחופה ולמעשים טובים,.
אחלק את תשובתי לשני חלקים:
א. בדרך כלל אין צורך לשאול רב ביחס לשמות, אלא אם כן מדובר בשמות שהוא מחוץ לגבולות. נראה לי כי לא נאה לקרוא לילדה בשם "מאי", בשל העובדה שזה לא שם עברי.
ב. השם "דניאל" אינו בעל קונוטציה שלילית. "דין" זה אחד הביטויים של ריבונו של עולם. אמנם, ביסודו של דבר זה שם של בן, אולם הדבר מותר.
כל טוב