בחירת שם ופרושו

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/07/10 12:03 כב בתמוז התשע

שאלה

שלום רב,

אני עומדת בפני דילמה לגבי בחירת שם לתינוק שאמור להיוולד ב"ה בתאריכו המשוער 12 בחודש אוגוסט.אומנם חסר לי חודש אך אני אוהבת שהכל מוכן מראש ולא נעשה ברגע האחרון.

יש לי מס' שמות שנמצאים באוויר אך אני לא ממש יודעת על איזה שם להתקבע.יודעת אני וכך גם שמעתי שכשאראה את הילד אדע איזה שם להתאים לו.

הייתי רוצה שם שיש בו צליל נעים, מיוחד ויש לו פירוש.

חשבתי על השם איליי שהוא הכי נשמע לי ונעים לי לומר אותו.

בין השמות שחשבתי ישנם גם שלו,ליאם,איתיי וכמובן איליי.אשמח לקבל עוד הצעות לשמות נוספים על מנת שיהיה לי כיוון וגם בכל זאת להתאים שם לילד שרק נולד זה רציני מאד מבחינתי כי ישנה חשיבות רבה לשם,אני חושבת שסה סוג של גורל....אם לומר כך וזה שאני לא אדם דתי אך יש לי אמונות משלי.

אשמח לקבל תשובה בהקדם כי אני אובדת עצות...

בתודה מראש

תשובה

בעזה"י

שלום וברכה

כפי שציינת בשאלה, מופיע בספרים שכאשר נולד תינוק חדש ניתנת להורים רוח הקודש, מעין נבואה מיוחדת לבחור את השם המתאים לשורש נשמתו.
לכן נכון להקפיד לא "להנעל" על שם לפני שנולד הילד וההורים יכולים לראות אותו ולהחליט.
לכן נכון להזהר שלא לצמצמם את הבחירה לפני הלידה- אולי כשהוא יוולד בשעטו"מ תסתכלו ותבינו שצריך שם אחר...

בכל מקרה אפשר להעלות רעיונות ולבדוק אפשרויות שונות.
לגבי השמות שהצעת:
באופן כללי יש לתת שמות עבריים, קרי שמות מן המקורות או בעלי משמעות בעברית.
איליי= עילאי היה שם אביו של רבי יהודה בר עילאי מגדולי התנאים הקבור ליד צפת.
ליאם= מה דעתכם על "ליעם" כחיבור לעם ישראל?
איתי= היה אחד מגיבורי דוד המלך המופיעים בתנך, נכתב עם "י" אחת.

כאמור, לחכות עד הלידה ואז לבדוק את כל האופציות ולהחליט עד ברית המילה.

שיהיה במזל טוב
אור