בחירת דרך - צבא וישיבת הסדר

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/04/02 07:33 כג בניסן התשסב

שאלה

שלום

אני תלמיד בשיעור א' בישיבת הסדר ומתלבט על המשך דרכי.

התקבלתי למסלול יחדוי בצה"ל ואני יודע שאם אחליט להתגיס בשנה הבאה למסלול הזה אני אהיה "מסודר" לעתיד.

מצד שני אני רוצה להמשיך במסלול ההסדר ולהמשיך ללמוד תורה אך אני חושש שלאחר ההסדר תיהיה לי בעיה כיוון שאצטרך גם לישא אשא ולדאוג למשפחה, גם ללמוד מקצוע ללמוד תורה ולעבוד. (זה עלול לבוא על חשבון לימוד התורה ועל חשבון המשפחה).

אם אלך לצבא מבחינת המקצוע אני אהיה מסודר.

אשמח אם הרב ייעץ לי בנושא.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום לך!

אני מבין את שאלתך. זו באמת התמודדת מעניינת. בעיקר בשל העובדה שהשאלה המרכזית שהתעוררה אצלי בעקבות קריאת דבריך היא מה פירוש להיות "מסודר".
אני מרגיש שההכנה הרוחנית לבנייתה של משפחה היא מאוד משמעותית, מאוד ערכית. יש בה משום השלכה על סגנון חייך שלך, על דמותה של בת הזוג אותה תבחר, על חינוך ילדיכם, ועוד ועוד.
לען, השאלה היא: מה אתה מצפה מעצמך?
האם אתה חש שמיצית את הכלים החשובים האלה מעלמה של הישיבה?
האם אתה חש שקנית את הכלים הבסיסיים, אלה ההופכים את הקשר לתורה להיות קשר מחייב וקבוע, קשר מהותי ופנימי?
האם אתה מרגיש שהערכים המרכזיים טבועים בך כך שלא תסור מהם ימין ושמאל?
אם אתה חש בכך, יתכן שיש מקום לשקול את שאלת ההליכה לצבא.
אם אתה חש שעליך להבנות, עליך להשאר בישיבה ולהשקיע את כל כולך בלימוד תורה.

כמובן שלאיכות הלימוד שלך השפעה על השיקולים. האם אתה אוהב את הישיבה ואת החבר'ה, שזה דבר יפה מאוד, או שמא אתה מרגיש שאתה מחובר בכל נימי נפשך לעולם התורה, השך ללמוד.

שים לב, שקשה לענות על שאלה זו מבלי להכיר אותך. למה שלא תפנה לר"מ שלך בישיבה?! לראש הישיבה?! לאחד האברכים?!

כל טוב,

שי