בחור מצוין אולם לא מספיק דתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/01/09 00:30 כט בטבת התשסט

שאלה

שלום רב!

אני בחורה דתיה ומאוד התחזקתי בשנים האחרונות, אני מחפשת בחור שחזק מבחינה דתית ומשתדל לקיים קלה כבחמורה.

במקום לימודי יש בחור בעל אופי ומזג מקסים, באמת אדם נוח. בשל כך הרבה אומרים עליו שאישתו בטוח תהיה מאושרת... הוא מעוניין לצאת איתי אך הבעיה שהוא לא מספיק דתי כמו שאני רוצה. לדוג'- הוא מתפלל רק שחרית, לא שם ציצית, לא שומר נגיעה (אך איתי כן שומר). מאוד כיף לנו לדבר ביחד, יש לו תכונות שהלואי ויהיו לבעלי, אך מפריע לי שהוא לא דתי כמו שאני רוצה שיהיה. האם לצאת איתו ולקוות שיתחזק או לוותר מראש? יש לציין שאני לא בטוחה שיש לו שאיפה להיות יותר דתי...

תשובה

שלום וברכה

הבסיס היסודי ביותר לזוגיות הוא אכן העובדה ששני הצדדים יהיו בעלי אופי ומזג מקסים, אוהבים האחד את השני ומכבדים האחד את השני, והם כורתים ברית ביחד לבנות בית משותף.
על כן, טוב שהדבר קיים, ומשם יש להתחיל.
על הרמה הדתית בבית יש לדבר ביחד. עקרונית, לא בונים על כך שמישהו ישתנה לאחר הנישואין. ברם, אם יש לו כוונה אמיתית להתקדם ולבנות בית של תורה, אם כי בקצב שלו – זה בסיס טוב. על זה אתם צריכים לדבר, ולהסכים ביחד לבנות את הקשר ביניכם הן על זוגיות בריאה וטובה, והן על התקדמות דתית, ואם יש הסכמה ביניכם על זה - להתקדם.

כל טוב והרבה הצלחה