בושם בפסח

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/03/04 13:39 ה בניסן התשסד

שאלה

בס"ד

לכב' הרב השלום והברכה,

האם מותר להשתמש בבושם ובדאודורנט בפסח?

(שאלתי היא כיון שיש בהם אלכוהול שהוא חמץ גמור).

רציתי לדעת גם מה הדין בשאר הדברים כגון:סבון, שמפו וכד'.

חג כשר ושמח ובשורות טובות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה י"ד ניסן תשס"ד

שלום רב!

מוצרים אלו אינם ראויים למאכל כלב, למרות שהם לעיתים מורכבים בחלקם מחמץ הוא נפסל למאכל כלב, ולכן אין בעיה. יש מחמירים בענין כיון שסיכה היא הנאה, וכיון שראוי להנאה זו החמץ חשוב, אבל ניתן להקל.

בברכת חג שמח

בניהו ברונר

צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן