בורר בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 23/02/10 22:23 ט באדר התשע

שאלה

ב"ה

שלום

1. קנקנן בשביל תמצית תה ויש בתוכו מסננת שמסנן את התיון מהמים של התמצית.

האם זה מותר בשבת? (אנחנו תימנים)

2. סכין בשרי בן יומו שחתכו איתו בצק לפני אפיה,האם אפשר לאכול את העוגיות עם נס?

במקרה, עם אותו סכין חתכו בסיס לעוגה (שיצאה מתנור) חלבית, האם העוגה כשרה?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב
1. הפוסקים דיברו על כך שבקנקן זה בעצם מתבצעת פעולת הברירה והפרדת המשקה מתוך המוצק. דבר זה נעשה בכלי המיוחד לכך ולכן יש שאסרו השתמשות בקנקן זה. אולם להלכה תלוי הדבר בגודל החורים של המסננת, אם יכול עלה תה קטן לעבור בהם אז אין בעיה של בורר ומותר לכולם להשתמש בקנקן זה.
2. אפשר לאכול את העוגיות עם חלב כיוון שהבצק היה קר. בדיעבד העוגה כשרה כיוון שיש לעוגה שישים כנד פליטת הסכין.
בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן