בהשפעת גילוי הכוכב הדומה לכדור הארץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/07/15 10:35 יא באב התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחר התגלית שבמסגרתה התגלה כוכב הדומה מאוד במראהו לכדור הארץ עלתה בדעתי המחשבה האם לפי היהדות ייתכן שקיים בחלל עוד כוכב בו מתקיימים חיים או שהעולם שבו אנו חיים הוא הכוכב היחיד בחלל שבו מקיימים חיים?

תשובה

שלום וברכה

היהדות לא עסקה בשאלות כאלה.
התורה עוסקת בעיקר בעולם שלנו, למן בריאתו ועד הדרך בה אנחנו צריכים להתנהל בתוכו היום. התורה עוסק. בקדושה ובמוסר, בתיקון העולם ובדיני טומאה וטהרה, בצדקה ובקורבנות, ובכל עניין אחר שהוא קשור לדרך בה אנחנו צריכים לחיות בעולם הזה.
והיה, אם יתגלה עולם אחר - ניאלץ להשקיע הרבה עבודה ודיון ומחלוקת מה לעשות בגילוי החדש הזה. אולם אני לא מודאג...

כל טוב