בהריון חודש חמישי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/08/08 15:56 ט באב התשסח

שאלה

אני במהלך הצום הרגשתי מהלילה הרשה לא טובה , שכוללת התקשחיות כואבות של הבטן ואז זה נרפה אך עדיין כואב,

בצום י"ז בתמוז ניסיתי לצום ולקראת הסוף הרגשתי חולשה וסחרחורות ונשברתי ובאותו שבוע התעלפתי פעמיים

שאלתי אם אפשר לשתות קצת מים או לאכול דבר מה קטן ולהמשיך את הצום או שאסור לי

אשמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם

שנזכה לחזות בבניין בית המקדש

אורית כהן

תשובה

לשואלת שלום רב.
השאלה הגיעה אלי קצת מאוחר (אחרי הצום...). אקווה שעברת את הצום בשלום. בכל זאת אענה לגבי הפעמים הבאות (בע"ה).
בי"ז בתמוז כלל לא היית צריכה לצום. אמנם לא אוכלים מעדנים, אבל אשה בהריון אינה חייבת לצום.
בתשעה באב, אשה בהריון צריכה בעיקרון לצום. אמנם אם היא מרגישה כ"כ לא טוב כפי שאת מתארת, היא צריכה להפסיק מיד את הצום ולאכול ולשתות. ובשום פנים ואופן לא לחכות להתעלפות.
לקראת יו"כ תשאלי את הרופא, ועם ההמלצה הרפואית תשאלי שוב.
בברכה
אפי קיציס