בהקשר לשאלת הנדר..

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 12/03/07 18:15 כב באדר התשסז

שאלה

שלום,תודה שעניתם מהר..

אני שואלת שוב באותו הקשר של השאלת נדר "לא לאכול ממתקים שבוע" אם פעם אחת היא נפלה ואכלה מסטיק זאת עבירה חמורה?מה עליה לעשות,היא יכולה להמשיך עד סוף הנדר..?!או בזה נגמר המדר,כי נפלה..?! וואי זה ממש מלחיץ עכשיו,איך היא יכולה לכפר על זה..?!

מקווה שגם זה יגיע מהר,תודה רבה:)

תשובה

שלום לך.

על נדר עוברים כל פעם שעושים את מה שאמרנו שלא נעשה. עליה לסיים את התקופה לגביה נדרה, אין דבר כזה "הנדר נגמר".

הלכות נדרים מורכבות, מסועפות ורבות. אני חושב שגם אם חברתך תישאל על הנדר והוא יותר לה, עליה ללכת בדרך של תיקון ותשובה על מה שעברה, ואני מציע שתתחיל (בלי נדר..) בקביעת חברותא בהלכות נדרים לרמב"ם. כך תבין את חומרת העניין ותרכוש השכלה כללית בעוד תחום בתורה שאנשים לא מודעים לו.

עוד על נדרים ותשובה עליהם, ראי פה:

https://www.kipa.co.il/ask/show/109339

אור וטוב,
נחום.