בדיקת חמץ

חדשות כיפה הרב יואל בן נון 21/04/05 11:50 יב בניסן התשסה

שאלה

אשתי עובדת בחברה שככל הנראה לא עושים בדיקת חמץ ואף יתכן שכמה מן העובדים מכניסים חמץ.

האם במשרד שלה (שהיא יושבת בו עם עוד שתי עובדות שאינן חושבות לעשות בדיקת חמץ) היא חייבת לעשות בדיקת חמץ, ואם כן האם לבד?

יצויין שבמהלך חוה"מ היא תעבוד במשרד שלה.

תשובה

אשתך צריכה לבדוק ולנקות בשולחן שלה ובמה ששייך רק לה. אם אפשר לשכנע את החברה למכור את כל החמץ שיש ברשותה, כולל במשרדיה - מה טוב. אם אפשר לשכנע את העובדות איתה עם במשרד להביא לחוה"מ אוכל כשר לפסח - מה טוב, אך לא להכנס למריבה על זה. אשתך איננה אחראית לחמץ של עובדים אחרים, ולא לזה של החברה.
חג שמח.