בדיקת חמץ שהבית עוד לא נקי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/03/02 09:38 יג בניסן התשסב

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום,

לצערי הרב הבית שלנו עדיין לא ממש נקי לגמרי, נשארו עוד כמה דברים לנקות ולהכשיר שאנחנו לא נגמור לנקות אותם עד הערב וכנראה בעז"ה אני מקווה שמחר נגמור את הבית.

רציתי לדעת, האם זה שאני יבדוק את הבית בערב ועדיין יש חמץ יצאתי ידי חובה?

בתודה מראש ותודה רבה,

יונתן ב.ח

תשובה

בס"ד

העיקר שלא יהיה חמץ של ממש בשעת הבדיקה.

כל דבר שצריך הכשרה או ניקוי שתמצאו במהלך הבדיקה - שימו בצד מכושה או שיהיה מסומן בצורה בולטת שלא ישכח אחר כך.

חג כשר ושמח