בדיקת חמץ בדירה להשכרה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 24/03/10 16:02 ט בניסן התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ב"ה חנן לי ה' דירה המוצעת להשכרה.

בחודשים האחרונים היא עומדת ריקה ומידי פעם מגיעים שוכרים פוטנציאלים להתרשם מן הדירה.

היא ריקה מאדם.

האם יש צורך לערוך בדיקת חמץ בדירה?

האם יהיה מותר להכנס אליה בחוה"מ, כדי להציגה בפני שוכרים(לא ניקינו אותה במיוחד לפסח, אם כי אין בה דברי אוכל).

תודה לכבוד הרב וחג שמח וכשר.

תשובה

שלום וברכה!

מכיוון והדירה שלך וברשותך, אע"פ שאינך דר בה, צריך לערוך בה בדיקת חמץ. אין חובה לנקות הכל, אלא צריך לעבור בכל הדירה כפי שעושים בכל בדיקת חמץ ולראות שאין בה חמץ בשום מקום ואז לעשות את הביטול.

מותר להכנס לדירה והלראות אותה לשוכרים פוטנציאלים. במידה ותרצה למכור את הדירה והחמץ שבתוכה (למעט כלים) לגוי כדי לא להסתבך עם החמץ בפסח, לא תוכל להכנס לדירה בפסח.

חג כשר ושמח,

חיים בריסק