בדיקת ברוקולי טריה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/01/08 15:24 יז בשבט התשסח

שאלה

שלום וברכה,

קראתי פעם שאפשר לבדוק ברוקולי מחרקים ע"י כך שמנערים את הגבעולים כמה פעמים מעל משטח לבן (באופן דומה לזה שבו מנערים מדחום). אם לאחר הניעור לא מוצאים במשטח שום חרק, אפשר לאכול את הברוקולי אך אם מוצאים חרקים, צריך להוריד את ה"פרחים" ולהשתמש בגבעולים בלבד.

האם שיטה זו היא אמינה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לצערי שיטה זו איננה מוכיחה, שיש פעמים שאפילו לאחר הניעור עדיין נשאר בין הפרחים חרקים רבים, ועל כן נראה שאין לקנות ברוקולי בשוק.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון