בגרויות...? הלוא המשיח תיכף בא ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/03/09 10:50 ח באדר התשסט

שאלה

בסד

שווה להשקיע בבגרויות? או שלא כ''כ משנה.

כי יש אלף ואחד סימנים לביאת משיח ומלחמ''ע 3 . רשום במסכת סנהדרין שבשנת ה'תסש הקב''ה נוקם באומות העולם. ומלא צפנים על אובמה שהוא גוג ואובמה יכול להיות ב2 קדנציות במשך 8 בלבד. והמלחמה היא 7 שנים ע''פ הכתובים. אז ככה שאין זמן. ואוטוטו המשיח והמלחמה בפתח ושהיא תסתיים יהיה ימות המשיח ועולם של טוב

והקללות שהקב''ה קילל את האדם הראשון שחטא ואחד מהם זה ''בזעת אפיך תאכל לחם'' ..מן הסתם

בלי מאמץ אנחנו נאכל ונתקיים ונתבסס אפילו הגזרות על האדמה יבטלו. אז לא שווה להשקיע..אני לא אומר להפסיק ללמוד. אבל נגיד לא סיימתי בגרות ואין לי..אז יעני לא הפסדתי כלום כי זה כבר לא ישנה. ונניח מצב

שיש לי בגרות 5 יח' בפיזיקה ובביולוגיה תעודת בגרות.

ואנחנו כרגע אחרי גוג ומגוג ..ימות המשיח ואני יהודי כמובן. לאן זה הולך?? מהאני עושה עם זה... כלום לזבל.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

שאלת השקעה בבגרויות היא שאלה מורכבת וארוכה.
ברם, אין לה כל קשר לשאלת ביאת המשיח. יכולים להיות אלף ואחד סימנים לביאת המשיח, והמשיח לא יבוא. הוא לא בא לאור סימנים, אלא לאור מה שהקב"ה ישלח אותו, וכל עוד הוא לא נשלח על ידי הקב"ה אין משמעות לכל הסימנים.
האמונה העמוקה בביאת המשיח אינה משחררת את האדם מלפעול בדרך הטבעית של קיום העולם עד בואו, ועל כן אין להימנע מלעשות משהו בשל העובדה שאנו סבורים שהמשיח יבוא. אין אנו יודעים מתי תוסר מעלינו הקללה שנתקלל בה אדם הראשון, ואין אנו יודעים מה יהיה לאחר שתוסר הקללה.
קיצור הדברים: האמונה בביאת המשיח אינה משנה שום דבר במעשים שאנחנו עושים עכשיו עד שהוא יבוא, ואין כזה דבר באמונה היהודית כי בגלל האמונה הזו אנו לא עושים בנתיים את ההשתדלות המוטלת עלינו.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן