בגדים בתשעת הימים עבודה בתשעה באב.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 21/07/07 23:59 ו באב התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום.

א. שמעתי כל מיני גרסאות של מה מותר לעשות בתשעת הימים מבחינת בגדים, ואין לי כבר מושג מה הנכון או לפי מה אני צריכה ללכת. חלק אמרו לי שאסור לכבס. וחלק אמרו לי שמותר לכבס אך אסור ללבוש בגדים שיצאו מהכביסה. אם אסור ללבוש מה שיצא מהכביסה אז מה עלי לעשות במקרה שאין לי בגדים שלא עברו כביסה חוץ מכמה שממש מלוכלכים (ואבא שלי אסטטי או איך שלא קוראים לזה.. והוא לא יתן לי ללכת עם בגדים כל כך מלוכלכים... )האם מותר לדרוך על בגד שיצא מהכביסה וככה הוא יהפוך להיות בין המלוכלכים.

ב. גם כאן שמעתי כמה גרסאות. האם מותר לעבוד בתשעה באב? שהרי אני צריכה את הכסף (אני מוציאה הרבה כסף בחופש הגדול ואמא שלי לא יכולה לממן לי כל כך הרבה ויש לי אפשרות לעבוד רק בשבוע של תשעה באב. )

אני אשכנזית1ה אם זה משנה את ההלכה.

אשמח לתשובה כמה שיותר מהר.

תודה מראש וצום מועיל.

תשובה

בסד

שלום רב.

בענין הבגדים,בתשעת הימים לאשכנזים או בשבוע שחל בו לספרדים.
אין ללבוש בגדים מכובסים או מגוהצים וכ"ש חדשים .
לכן יש להכין לפני כן את הבגדים .---פשוט משתמשים בהם שמוש ראשוני אחר הכביסה או הגהוץ ,במשך כשעה ,(או בזמן סביר אחר שמזעים בהם.)
והתשעת הימים מותר להשתמש בהם כרגיל.
ואם לא הכנו בגדים אלה יש אומרים כי ניתן לדרוך עלהם ואחר כך ללבשם או לקמטם..
2.יש להשתדל לא לעבוד בצום ,.אבל ישנם עבודות המותרות ,יש לשאול רב מה מותר וכיצד.
[ אגב ההסתדרות מכירה בזכות יום החופשה הזה .]שיהפך לנו למועד שמח השנה .אמן
בברכה