אתאיזם ואמונה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 11/03/07 23:17 כא באדר התשסז

שאלה

שלום

יש לי שאלה קצת מסובכת

אם ה' הוא כל יכול , הרי הוא יכול לעשות איכשהוא שנניח- יהיה לי איזו שהיא תכונה או כל דבר אחר שאני רוצה שיהיה לי, אפילו בלי שה' רוצה כי הוא כל יכול נכון? אז למה זה לא קורה ? שהתכונה שעליה אני חושב תחול עלי באותו הרגע?

אין לי חס וחלילה מחשבות של כפירה פשוט צצה לי השאלה הזאת בראש וחשבתי לשאול אותה.

תודה

תשובה

שלום לך.
איננו יכולים לדעת מהו "רצון ה'" לבד מהמצוות אותן הוא דורש שנקיים.
אם אנחנו חפצים להטמיע בעצמנו תכונה מסוימת טובה, או להיפטר ממידה רעה שמצאנו בנו כמו שאתה מתאר, אין הדבר בא ב"הוקוס פוקוס" או בדרך נס ע"י מעשה של הקב"ה, שכן "השמיים שמיים לה' והארץ נתן לבני אדם"- וכאשר אנחנו רוצים להשיג משהו בעולם הזה, עלינו לעבוד קשה,ביחד כמובן עם תפילה לה' שיצליח את דרכנו אבל לא שיעשה במקומנו.
כל טוב ובהצלחה.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)