אשת כהן שנאנסה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/06/08 10:31 כד בסיון התשסח

שאלה

נאמר לי שאשת כהן שנבעלה גם אם זה היה אונס אסורה לבעלה לעולם. האם זה נכון? והאם יש דרך לעקוף את הבעיה? האם אסור לצאת מהבית כדי שח"ו לא יקרה כלום? אני לא יוצאת מהבית בערבים לבד וכל הזמן מפחדת מהענין. מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

לא יהיה זה נכון לחיות בפחד מתמיד. ב"ה, אנו חיים כיום במצב די בטוח, ונשים אינן נאנסות בדרך כלל סתם כך, וגם כשיש סכנות שונות לא נכנעים לפחד מהן.
מעבר לכך, אם חס ושלום מתרחש מאורע זה בתי הדין דנים בדרכים שונות כיצד להקל וכיצד לא לאסור אישה לבעלה.

על כן, חיי את חייך בשמחה ובקשר טוב עם בעלך, ולא בפחד ובחרדות מתמידים.

כל טוב והרבה שמחה