אשכנזי או ספרדי?

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 04/05/07 14:54 טז באייר התשסז

שאלה

רציתי לשאול אם סבא שלי נולד להורים ספרדים אך אומץ וגדל בבית אשכנזי ואימץ לעצמו נוסח וכך גם אבי נוהג הנוסח הוא בעיקרון כל דבר כמעט כאשכנזים ורק בפסח אנו אוכלים קטניות אבל גם לא את כל סוגי הקטניות איך עלי לנהוג ללכת אחרי אבי, לחזור למקורות או ללכת לגמרי בנוסח האשכנזים

תשובה

בע"ה
לך בדרכי אביך. הרי זה דומה למי שגר בארץ מסויימת ועבר דירה לצמיתות למקום אחר - שכעת הוא נוהג כמנהג אנשי מקומו החדש. וכך ינהגו גם בניו אחריו.
בברכה, אליעזר