אשכנזים וספרדים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 18/09/06 22:52 כה באלול התשסו

שאלה

מותר לספרדי לנהוג מנהגים מסוימים כמו אשכנזים כמו למשל: עיני ציצית.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב.
בעיקרון כל אחד צריך לשמר את מנהג אבותיו. חז"ל הסמיכו זאת לפסוק "ואל תטוש תורת אמך" ולכן בכל דבר שיש בו מנהגים שונים ודעות שונות, על האדם להיצמד למנהג עדתו ולא לשנות. לכן בכל מנהג, צריך לבדוק מה נהוג בעדתו ובמשפחתו ולנהוג בהתאם, ולא לנהוג איך שבא לו.
בברכה
אפי קיציס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן