ארנונה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/02/09 20:10 י בשבט התשסט

שאלה

שלום לרב,

כמו כולם, אני משלם ארנונה לעיריה.

לפני כמה חודשים קבלתי החזר של 1000 שקלים לכרטיס הויזה- מהעיריה.

פניתי לעיריה ואמרו לי שקרתה טעות ושאני יראה את החיוב בחודש הבא.

עברו כמה חודשים ולא ראיתי חיוב.

פניתי שוב לעירייה ואמרו לי שאני לא חייב דבר ואפילו לעגו לי שאני רוצה להחזיר דבר שאני לא חייב בו.

מה לעשות?

אני יודע שקרתה טעות ושאני חייב הכסף.

תודה

תשובה

לשואל שלום רב.
אם הגיע לידיך כסף שלא מגיע לך, עליך להודיע לעירייה ולהציע להחזיר. אם עשית זאת, אתה את שלך עשית. אם אתה הודעת כראוי, ופקיד מוסמך של העירייה אמר לך שהוא יטפל בזה, או שפקיד מסומך אמר לך שתרד מזה, אתה את שלך עשית ומכאן ואילך זה אחריות שלהם, וכמו שמותר להם להחליט למחול לך.
בברכה
אפי קיציס