ארוע בבין המיצרים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 15/06/11 15:35 יג בסיון התשעא

שאלה

רציתי לדעת האם ניתן לקיים ארוע של ברית בתקופת בין המיצרים (כחודשים לאחר החיתוך עצמו ) לכ200 מוזמנים שלנו

חשוב לציין שאנו ספרדים

אשמח לתשובה

תשובה

שלום ומזל טוב.
רק אירוע ביום המילה עצמה מותר לקיים לאחר יז בתמוז באולם עם מוזיקה מאחר ומדובר בסעודת מצווה ומשנכנס אב בלא מוזיקה. אבל אירוע שלא ביום המילה אינו נחשב כסעודת מצווה ואסור לקיימו בימ בין במיצרים ולכן עליכם לבחור בין מסיבה רגילה - לפני או אחרי שלושת השבועות [לפני יום שלישי יז בתמוז (19/6) או אחרי י באב (10/8)] לבין מסיבה ביתית צנועה ללא ריקודים בין י"ז בתמוז(19/6) לראש חודש אב(1/8).

ולהלן מקור התשובה לשאלתך מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=393