ארוסין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/11/08 18:08 כז בחשון התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב. האם יש אפשרות לעשות טקס ארוסין בלי הורי הכלה?

פשוט הם לא מסכימים שנתחתן וכל מה שניסינו לא עזר , שיחות עם רבנים וכ"ו (אנחנו בקשר איתם אבל מעדיפים בנושא החתונה לדבר איתם את המינימום ההכרחי, היות וגם המשפחות מכירות שנים). וגם כמו שציינתי היות והמשפחות מכירות האם לפי ההלכה אפשר לוותר על טקס הארוסין ופשוט להתקדם הלאה ? . תודה איציק

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשני חלקים:
א. אם הורים מתעקשים ולא מסכימים לנישואין - מותר להתחתן גם ללא הסכמתם וללא רצונם. אפשר להמשיך הלאה גם ללא עריכת אירוסין, או עריכת אירוסין בלעדיהם.
ב. צריך מאוד מאוד להתאמץ שזה לא מה שיקרה. ישנה חשיבות גדולה כי בני זוג יתחילו את דרכם ביחד עם ההורים.

כל טוב