ארגון בית הלל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/12/12 11:03 כז בכסלו התשעג

שאלה

לכבוד הרב אפרתי

א.מה דעתך על ארגון בית הלל

ב.מה דעתך על אכילה אצל חילונים בכלים מברזל

תודה, קרוב לבית הלל

תשובה

שלום

א.אני סבור כדעתו של הרב בני לאו בנושא זה, פילוגים אינם טובים ורב צריך להיות שייך לכלל ישראל ולא לנישה מסויימת. ב"ה יש רבנות ראשית ואותה יש לחזק, מחלוקות ונישות אינן מקדמות קדושה בעולם, ולא זו היתה דרכו של הרב זצ"ל.

לשאלתך- ככלל, אם רבנים צעירים פוסקים ע"פ ההלכה, ואינם נוגעים בסוגיות המתאימות לגדולי ישראל אלא בסוגיות פשוטות, אשריהם. אולם אם לאו, אין לשמוע להם ויש להתרחק.
יש צד טוב בכך שיש ארגון רבני ליוצאי ישיבת הר עציון ובנותיה, גם סטרא דשמאלא צריך להופיע בקדושה וטוב שקיים להם ולנשותיהם בית תורני. אמנם, יש להצר על כך שאין שם הנהגה תורנית מבוגרת שתהיה אחראית על הנעשה. לא ממידת הענווה לכונן ארגון רבנים צעירים ללא גדולים שיעמדו בראשו, ותמוה בעיני כיצד נפקד מקום הגאון הרב לכטנשטיין שליט"א

ב.יש להסביר לחבר החילוני שאנו אוכלים כשר בכלים כשרים. גם אם אפשר להקל בדוחק, לא זו הדרך לרבים. כפי שאנו מכבדים חילונים, הם צריכים לכבד את קדושת הכשרות ואותנו

כל טוב