אפיית בשרי - חלבי בתנור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/10/07 11:12 כא בתשרי התשסח

שאלה

שלום

בתנור שלי יש 2 תאים. התנור קיבל אישור של המכון הטכנולוגי להלכה בירושלים.

האם צריך לקבוע שתא אחד יהיה לבשרי ואחד יהיה לחלבי?

ואם אני רוצה לאפות עוגת שוקולד פרווה - באיזה תא צריך לאפות אותה?

ואם אני אופה אותה בתא בשרי, האם מותר לאכול אותה בארוחה חלבית?

תודה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה
א. בוודאי שיש לקבוע איזה תא יהיה חלבי ואיזה בשרי, שהרי זה כל הרעיון בתנור זה.
ב. אם אופים את עוגת הפרווה באחד התאים לאחר שלא התשמשו בתא במשך 24 שעות - זה בסדר. יש הנוהגים שלא לאכול אותה בארוחה חלבית גם במצב כזה, אולם זו חומרא שלא חייבים לנהוג בה.

כל טוב