אפייה ובישול בתנור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/02/02 04:48 כב בשבט התשסב

שאלה

תנור עם תא אחד בלבד כיצד ניתן להשתמש בו

מה הפירוש של המושג בחזקת חלבי/בשרי

שאני שומעת מהרבה אנשים

אבקש ממך לתשובה מפורטת תודה

תשובה

בס"ד

לכתחילה צריך להכשיר אותו כל פעם לפני שימוש שונה מהקודם.
הכשרת תנור נעשית על ידי שלושה דברים:
ניקוי מפירורים ושומנים
המתנה של עשרים וארבע שעות
חמום על למקסימום למשך רבע שעה או חצי שעה.

אבל אם למשל בשרי ורוצים לבשל בו משהו סתמי - פרווה ולאכול אחר כך את הפרווה הזה עם חלב. דבר זה שנוי במחלוקת. יש אומרים שמותר לכתחילה ובלבד שהתנור נקי וכך נוהגים הספרדים. ויש אומרים שמותר רק בדיעבד, דהיינו אם כבר בישלת פרווה בתנור בשרי - מותר לאכול את הפרווה הזה עם חלב אבל אסור לך לכתחילה לבשל פרווה על מנ לאכול עם חלב.
בכל מקרה אם עברו עשרים וארבע שעות מאז שבישלו בו בשר לאחרונה מותר לכל הדעות לכתחילה לבשל פרווה על מנת לאכול עם חלב.