אני רוצה להתחיל תפילה לזיווג אל אני עדיין צעירה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/12/03 05:04 י בכסלו התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם אתה יכול לתת לי בבקשה תפילה לזווג, ותפילה אחרת להצלחה בלימודים...?

מאיזה גיל אפשר להגיד את התפילה לזיווג, ומתי עדיף?

אני רק בת 15, אבל אמרו לי שזה ממש עוזר, אז אני רוצה להתחיל להגיד...

יישר כח על הכל!!!

תודה רבה!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מצרף לך את תשובתו של הרב שמואל אליהו שליט"א ובה יש תפילה להצלחה בלימודים ובמבחן ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=16823

לגבי תפילה למציאת זווג זה בסדר גמור להתפלל על זה אבל זה לא צריך לעמוד במקום מרכזי בתפילות שלך.
ראי שלאה אימנו נגזר עליה ע"י השדכנים של הדור שלה להתחתן עם עשיו הרשע ובכוח התפילות שלה היא הצליחה לשנות את העיניין הזה ולבסוף התחתנה עם יעקב אבינו .ובשביל זה עיניה היו רכות.
התפילה יכולה לשנות ולשדד מערכות עולם .וצריך האדם להתפלל במדוייק ולבטא את רצונו ולשפוך את ציקון לחשו לפני בורא העולם ואולי יחוס עם עני ואביון ,אולי ירחם השם עלינו.
ולכן כיוון שתפילה שיוצאת מהלב נשמעת ומתקבלת אז " תנצלי " את המעמד הזה לבקש עבור כלל ישראל ובשמע קולינו את יכולה לבקש את הבקשות הפרטיות שלך.

בהצלחה,

עוזיאל

.