אני קנאית לארוסי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/08/05 20:27 כה באב התשסה

שאלה

אני עומדת לפני חתונה ואני מאד קנאית לחבר שלי מעצבן אותי ללכת אית ברחוב ולדעת שהוא עלול להסתכל על בנות לא צנועות... או שאולי יבגוד בי ויתאהב במישהי אחרת ,הוא טוען שזה שטויות ושאני מדמיינת וזה מעצבן אותו שאין לי אמון מלא בו! מאיפה באה הקנאה הזאת? האם מהו לא בסדר בי? האם לדחות את החתונה? האם זה יגרום לבעיות אחר כך? איך לעבוד על עצמי?ד??????

תשובה

שלום לך יקרה!
קודם כל, מזל טוב ויהי רצון שתזכו להקים בית נאמן בישראל.

מסופר על רבי אריה לוין זצ"ל, שכאשר לאשתו כאבה הרגל, הם הלכו יחד לרופא, ורבי זלמן אמר לרופא:
"כואבת לנו הרגל".

הוא הרגיש מאוד עם אשתו, שהם אחד בטוב וברע.

הלוואי וה´ יתן לכם את הכח והיכולת להגיע לכזו דרגה.

את נמצאת בבעיה מאוד קשה, אמון הוא דבר מאוד בסיסי בחיי נשואין.
האמון מתבטא על כל צעד ושעל בחיים הזוגיים, אם זה בענייני כספים, חינוך ילדים וטהרת המשפחה.

לעניות דעתי, אתם צריכים ללכת לייעוץ זוגי, כי זו בעיה שחייבת להימצא לה פתרון, אסור להתחיל כך חיי נישואין. אני לא אומרת לדחות את החתונה, אלא, כפי שהבנת את, לטפל בזה.

אני אנסה להנחות אותך קצת, אבל אני חושבת שזה לא מספיק וצריך מישהו מקצועי יותר.

קודם כל, עליך לחשוב טוב עם עצמך מאין נובע חוסר האמון.
האם כבר נכווית ממנו בעבר או אולי ממישהו אחר שהשאיר אצלך ´משקע´?
האם את לא בטוחה באהבה שלו כלפייך?
האם את קנאית מטבעך (זה לא חייב להיות משהו שלילי)? האם קרה לך גם עם חברות טובות שפחדת שתנטושנה אותך?

אם אחת התשובות היא חיובית, חזרי אלי וננסה יחד לחשוב על פתרון.

אך,אם כל התשובות הן שליליות,
אז את צריכה המון לעבוד על עצמך כדי לתת בו אמון.
כיצד?
קודם כל, תדברו על זה. אולי הוא מכיר אותך כל כך טוב ויוכל לומר לך מאין זה נובע. וירגיע אותך שזה משהו חולף.
תדברו על איכות האהבה בינכם. אולי הוא לא מגלה כלפייך את אהבתו הרבה ולכן את חוששת.
תבקשי ממנו שיעזור לך בכך שיגלה לך יותר גילויי אהבה, ויגיד לך בפה מלא שהוא אוהב אותך.
אולי אפילו שיעשה זאת בהגזמה כי בשביל לתקן משהו, כדאי ללכת לקצוניות השנייה.

את צריכה להרגיש שהוא מעריך אותך באמת. לא בגלל חיצוניות, לא בגלל דברים אחרים, אלא בגלל מה שאת באמת.
תדברי איתו על כך, תרגישי שיש לו הערכה כלפיך ולך כלפיו. חשובה מאוד ההערכה ההדדית הזאת.

אל תכנסו לנשואין עם בעיה כזאת, תנסי את כל הדרכים בשביל לפתור אותה.
צריך להגיע לקשר בלי "שקים" על הגב, יש מספיק מה לעבוד לאחר הנישואין.

עוד הערה שחשוב לומר היא שלפעמים קשה מאוד לבן להתאפק מלראות מראות שאינם צנועים אבל המרחק בין ראיה שכזו לבין מעשה האיסור שממנו את חוששת הוא רחוק מאוד. הרבה פעמים שומעים מבנות שאין הן רואות את המרחק הזה אבל בכל זאת, כך זה אצל הבנים. . .

אני מאוד רוצה שתחזרי אלי,
עברתי נסיון לא קל גם בנושא הזה ואשמח לחלוק אותו איתך, רק בשביל שתזכי לבנות בנין עדי עד,
בהצלחה,
רעות
yohi253@walla.com