אני צריכה עזרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/09 22:42 כו בתמוז התשסט

שאלה

חברה של אח שלי חלמה חלום היא הסבירה כאילו היא עולה למעלה וה' קורא בשמה ואז היא אמרה שמע ישראל 3 פעמים וקמה?מה זה אומר?אני נורא מפחדת!ואני מאמינה בה' נורא אבל אני חייבת לדעת מה הפירוש..

והאם מותר ללכת לאודישן בין המצרים?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לחלומות יכולים להיות הסברים שונים ומשונים, לעתים קרובות, אם מצליחים לשחזר, מתברר שהחלום נוגע לדברים שחשבו עליהם באותו יום. בחלום הם חוזרים ועולים בצורה יותר דמיונית.

על פי התנ"ך, מצב שד' קורא למישהו בחלום אינו סימן רע, להפך, עייני ספר שמואל א פרק ג פסוק ד' ותראי שכאשר ד' קורא לאדם זה דווקא סימן שהוא אהוב ויקר אצל ד'.

מכל מקום אפשר בהחלט להבין שחלום מתפרש אצלנו בצורה שמפחידה אותנו וגם לכך יש פתרונות שונים.
לפני כל דבר אחר, הפתרון לכל דאגה ומצוקה הוא: תשובה, תפילה וצדקה. הם מעבירים את רוע הגזרה.
צריך לעשות תשובה (לפשפש במעשנו ולראות מה צריך לתקן) ולתת צדקה.
באשר לתפילה, יש תפילה מיוחדת לחלומות. היא נאמרת על ידי המתפלל בזמן ברכת כוהנים (לשם כך צריך להיות בבית הכנסת - לא חייבים באמצע השבוע כשעזרת נשים ריקה - אפשר גם בשבת בבקר) בחזרת הש"ץ של שחרית או מוסף כשמגיעים לברכת כוהנים, יש לומר נוסח שמצוי בסידור (בסידורים של עדות מזרח יותר נפוץ) שמתחיל במילים: "רבונו של עולם אני שלך וחלומותי שלך..." יש לסיים את התפילה יחד עם הכוהנים שמסיימים ברכתם, כך שה-'אמן' של הקהל יהיה גם על תפילה זו. ונזכה שיהפכו כל חלומותינו לטובה ולברכה.
(בספרות ההלכתית מופיעים עוד פתרונות למי שמאוד מוטרד מחלומות אבל הם פחות נפוצים).
באשר לתקופת בין המצרים: לא כדאי ללכת לשום עניין שרוצים להצליח בו מפני שתקופת בין המצרים היא לא תקופה מוצלחת לעמנו.
אם אין אפשרות בתאריך אחר אפשר ללכת.