אני פשוט שבורה-נידה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/11/10 22:48 כא בכסלו התשעא

שאלה

אני כבר לא יודעת מה לעשות ומה לחשוב.

בעלי ואני היינו נידה, טבלתי במקווה כדין ולאחר שבוע בלבד אני מדממת שוב. 16 יום לאחר הווסת הקודם!!הספקנו להיות שבוע ביחד וזהו!!

ודווקא היום התחשק לי לפנק אותו והכנתי לו ארוחה שהוא אוהב ואפיתי עוגיות וטרחתי וקישטתי את הבית בפתקים ושלט בכניסה של הבית והשתדלתי כ"כ ופתאום אני הולכת לשירותים וזה מה שאני מגלה :(

אני כ"כ שבורה ומרוסקת בקושי הספקנו להיות ביחד וזה בכלל לא נותן לי את החשק לקיים את מצוות הנידה, מה זה שווה עכשיו?זה כ"כ הפתיע אותנו ולא היו שום סימנים מקדימים לזה.

וכ,כ לא היינו מוכנים שכל המצעים היו מלוכלכים ועכשיו אין זמן לכבס וצריך להציע מיטות ואני הכי שונאת להציע מיטות ואפילו בזה שזאת מלאכה קשהה בשבילי הוא לא יכול לעזור לי כי אסור והוא מרגיש חסר אונים ואין לו איך לעודד אותי ואני מציעה את המיטות ובוכה והוא מסתכל מהצד ואני מגרשת אותו כי אסור והוא נשבר ואני שבורה שאני גורמת לו את כל הצער הזה ופתאום כל המצווה הלכאורה יפה הזאת הופכת להיות כ"כ מכוערת

אני לא מבינה מה קרה פתאום..כ"כ נהננו בבוקר היה לנו כיף ביחד עד השניה שזה קרה

ובעלי אמר לי שזה התיקון של חוה אימנו ואני משתדלת בהפרשות חלה במיוחד בימי שישי כמו שצריך כתיקון חטאה של חוה אז למה דווקא אני צריכה לקבל את זה על עצמי?זה קשה לי מידי והקב"ה יודע את זה :(

אני עצובה מאוד והזמנו לחנוכה כ"כ הרבה אורחים ועכשיו בא לי לבטל את כולם ואני מרגישה שכל החג נהרס לי :(

מתי תבוא הישועה :(

תשובה

שלום

אני מבין לליבך שואלת יקרה וכואב את כאבך הגדול.

את אשה טובה ויראת שמיים, עם דחפים בריאים וטובים של זוגיות.
לפעמים המציאות קשה מאד לנו. לפעמים אין ברירה, ואנחנו צריכים לגייס את כל כוחות הנפש להתמודד.
הכי קל, ליפול לחטא. הכי קל להרים ידיים. אך זה קל רק לרגע. אחר כך תתחרטו על כך לכל חייכם, מכרתם את טהרת הזוגיות בשל חולשה רגעית.
אני ממליץ לכם לעשות שני דברים-
א.תהיו ביחד, עשו דברים יחד, צאו ותהנו. ההרחקה של טהרת המשפחה היא רק בדברים מסויימים מאד, אתם יכולים דוקא עכשיו לחזק את הקשר שלכם לא על בסיס מגע אלא על בסיס דיבור, הערכה הדדית.
ב.אני מבין שזו לא פעם ראשונה. כדאי לפנות לגניקולוגית שלך ולרב, ולברר אם ניתן לשנות את מועד הוסת ואת איסורי הכתמים.

בהצלחה רבה