אני לא יודעת מה לעשות! דחוף מאד!

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 12/04/07 10:25 כד בניסן התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני בבעיה מאד רצינית!

אני חברה בארגון מסוימם השייך לסוכנות היהודית

והמשלחת שלי ואני אמורים לסוע לקנדה למשך 3 שבועות לסיבוב הסברה בקרב בני נוער קנדיים.

ההורים שלי כבר שילמו את רוב הכסף,ופה בעצם הבעיה, והיא מכיוון שהמשלחת שלי היא חילונית,זאת אומרת,כל הארגון הזה חילוני. כל יום יש פעילויות וגם בשבת, והאוכל הוא לא בדיוק כשר.

כבוד הרב אני לא יודעת מה לעשות,במשך 3 חודשיים האחרונים התחלתי תהליך של בירור וחיפוש עצמי,ואני עכשיו די מתחזקת,התחלתי לשמור שבת ולאכול רק כשר אבל אני חייבת לנסוע למשלחת הזאת כי כבר הכרטיסים מוכנים,ורוב התשלומים סודרו.

אני לא רוצה לנסוע!! אבל כבר שילמנו ואי אפשר לבטל..

מה אני יכולה לעשות?

האם לנסוע ולחלל שבת? או להשאר בארץ ולספוג הפסד של מאות דולרים?

אני חייבת לציין כי ההורים שלי עכשיו מאד כועסים עליי בגלל זה,ושכחתי להגיד כי אני בת 18.

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

אני מחזק אותך בהתחזקות הדתית שלך.
אין כל אפשרות להתיר חילול שבת.
אין גם כל אפשרות להתיר אכילת מאכלים לא כשרים.
האפשרות הטובה ביותר היא לוותר על הנסיעה, גם אם הויתור כרוך בהפסד. ייתכן, אמנם שאת יכולה לבדוק אצל מארגני הנסיעה ואולי אף אצל בעלי תפקידים גבוהים יותר בסוכנות, אם יש אפשרות שתצטרפי ויינתן לך לשמור שבת וכשרות ולא להשתתף בפעילויות שיש בהן חילול שבת, ולאכול רק מאכלים שאין כל ספק בכשרותם.
בכל זאת כתבתי שהאפשרות הטובה ביותר היא לא להצטרף כלל כי יש היבטים נוספים מעבר לשבת (שהיא הבעיה הקשה ביותר) וכשרות. כגון - האוירה החברתית של משלחת זו. אני מאמין שכאשר תציגי את המצב בו את נתונה בפני המארגנים יבינו את המניעים שלך ויהיו מוכנים לבוא לקראתך בעניין הכספי.