אני כל הזמן נכשל באותה עבירה מה עושים????

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/04/08 00:15 יט בניסן התשסח

שאלה

הרב אם עשיתי עבירה וחזרתי עליה בתשובה אבל מידי פעם אני נכשל שוב באותה עבירה מה אני אעשה?

אני יודע שכתוב שמי שעושה תשובה ועוד הפעם עובר עבירה ועוד הפעם עושה תשובה אז זה לא שווה אז מה אני אעשה???????

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני מעריך את אומץ ליבך לחזור בתשובה מהעבירה שבידך!! אשריך אחי אתה גדול!!!!!!!!!!!!!

דבר טיבעי הוא שאדם נכשל וקם ונופל וקם . והעיקר הכי גדול הוא :
[ל א - ל ה ת י י א ש .]

גם אם נפלת- תקום ותמשיך ["התנערי מעפר קומי! "] ושמעתי מהרב מרדכי אליהו שליט"א שצריך להתנער כמו תרנגולת שיש עליה מעט עפר ומים ובוץ אז היא מנערת את עצמה בבת אחת - התנער מהעבירה שבידך ותקום!! כך כל פעם שתיפול.

אכן אמרו חכמים במדרש ויקרא רבה על הפסוק בישעיה נז ["דרכיו ראיתי וארפאהו ואנחהו ואשלם ניחומים לו ולאבליו" אלו איבריו המתאבלים עליו "].כלומר כל פעם שאדם עשוה עבירה האיברים שלו מתאבלים עליו (ובזוהר הקדוש פרשת משפטים דף קו כתוב שגם [המלאכים שמלווים את האדם בורחים ממנו ומתאבלים עליו]).

אבל אם האדם חוזר בו וחוזר בתשובה מהעבירה שבידו אז האיברים שלו מתנחמים ע"י הקב"ה והמלאכים חוזרים אליו. בדיוק כפי שכתוב בפסוק בישיעהו ["דרכיו ראיתי וארפאהו ואנחהו ואשלם ניחומים לו ולאבליו"].

חזק ואמץ!!!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.