אני בת 14 ורוצה להתחתן

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/12/06 19:16 ד בטבת התשסז

שאלה

אני בת 14 וחצי מאמינה ב"ה (זכיתי)

יש לי רצון עז להתחתן זה נראה לי כזה אושר למצוא את גבר חלומותי ....

בקיצור להקים בית נאמן בישראל מכל המובנים....

יכול ליהיות שאני לא בגיל בכלל על לחשוב על זה וזה בעיה פרטית שלי?.

יומעולה...

ר.

תשובה

שלום יקרה,
הרצון "למצוא כבר את גבר חלומותייך" הוא מאוד מובן ונורמלי. כל אחת רוצה למצוא את החצי המשלים שלה ולחיות חיים מלאי סיפוק ומשמעות יחד... אני לא חושבת שזאת בעיה. להיפך, זהו רצון אמיתי וטוב, ואצל כל אחת הוא מתעורר בשלב אחר...אין לך מה לדאוג.
[אבל], בשביל שזה אכן יקרה, על הצד היותר טוב, צריך [לגדול]. לא רק פיזית, בגיל, אלא גם
במידות, ביראת שמיים, בשמחה, באהבת ה´, בחסד.. וזה בדיוק הגיל לגדול ולהתמלא.
יש גישה שאומרת ש-"המעבר הכי טוב לשלב הבא- הוא לחיות את השלב הנוכחי". הסבר: אם את חיה כל הזמן בתחושה של פספוס, של רצון כבר לעבור הלאה- לשלב הבא (לצורך העניין- חתונה), הרי שאת מפספסת את השלב שבו את נמצאת! (לצורך העניין- תיכון/אולפנא) ואת כל הטוב שבו...ולכל שלב יש חשיבות עצומה למעבר לשלב הבא..- לא חבל לפספס? ולא מדובר רק על חתונה, אלא על כל שלב בחיים: אם זה באמא שמחכה שהילדים כבר יגדלו, וכשהם גדלים היא מחכה שיתחתנו, וכשהם מתחתנים היא מחכה להיות סבתא... אין לדבר סוף...
אם נפנים שלכל גיל יש את היתרונות והאיכויות שלו ושלכל דבר שאנו עוברים יש ערך- הרי שנחיה באמת ונמצה כל שלב בחיינו עד תומו...ובאופן טבעי, נעבור לשלב הבא כשאנו מוכנים לכך...
ובעברית פשוטה: תנצלי את הזמן שלך עכשיו לטוב, לעשיה, לצמיחה להנאה ולמימוש הכוחות שלך והשלב הבא- בוא יבוא...והוא יבוא בזמן שהכי מתאים וטוב לך, בצורה טבעית ונכונה..
הקב"ה דואג לך. אל תשכחי את זה.
מקווה שעזרתי קצת.. אשמח לשמוע ממך בכל עניין!
אור וטוב,
חנה

nanchi18@gmail.com