אני באמת לא מבינה!! - צניעות בהפגנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/05/05 18:24 ז באייר התשסה

שאלה

שלום!

הסתכלתי פה באתר בשאלות ותשובות שהוצגו.

אחת השאלות היתה בנוגע לאי צניעות בזמן ההתנתקות.

בנות פוחדות שאולי שוטר או חייל יגע בהם...והם שומרות נגיעה. הם שאלו האם קיימת בעיה.

הרב שענה על השאלה ( לא מצאתי לנכון לכתוב את שמו מחשש ללשון הרע)

כתב שאין זו נגיעה של חיבה ולכן מותר.

אז מדוע אני לא יכולה לתת "כיף" או סתם נגיעה הקלה שבקלות בבן כשאין זה מחיבה?!

זה בכלל לא ברור לי.

תודה רבה!!

תשובה

ב"ה

שלומות,

א. לא קראתי את תשובת הרב המדובר ואינני מתייחס לדבריו.
ב. אני סבור שיש בעיה של צניעות בהפגנות. אני חושב שהפגנה אינה מציאות בה מותר להקל ראש בכל האיסורים והסייגים אליהם מחנכים כל השנה.
ג. זאת ועוד, המורכבות החינוכית בה אנו נמצאים צריכה להביא בחשבון פרשנויות מרחיקות לכת של בנות ובנים.

בברכה,

שי