אני או אמא? קצת דחוף.

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 28/09/08 08:16 כח באלול התשסח

שאלה

בסעתא דשמיא

שלום לכבוד הרב!

בת 19. שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן ובמיוחד קשורה עכשיו לחגים.

בד"כ אני הולכת לרוב התפילות ובעזרת ה' ביום כיפור ור"ה ארצה ללכת כמעט לכל התפילות. יש לי אחות בת שנתיים כמעט ומישהו צריך להשאר לשמור עליה כי היא מפריעה בבית הכנסת.

אם אני בתפילה זה אומר שאמא שלי לא תוכל לבוא. השאלה שלי מה יותר חשוב התפילה ושמיעת שופר וגם ההרגשה בצום לבין כיבוד הורים. למרות שמצד הדין אמי לא מחוייבת בכך כי יש לה ילדים וכו'...

מה לעשות? חשבתי אולי להתחלק, לעשות "משמרות", אבל למשל תבפילת נעילה ושמיעת שופר אין שני להן...

מה לעשות?

תודה.

ברכה והצלחה.

תשובה

שלום
כיבוד הורים דאורייתא, תפילה בציבור מנהג, תקיעת שופר מנהג, אפשר גם לשמוע מחוץ לבית הכנסת.
נראה שעדיף לעזור לאמא.
שנה טובה