אמצעי מניעה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 03/11/11 19:17 ו בחשון התשעב

שאלה

שלום רב,

נשאלתי היום ע"י חילוני מדוע גבר לא יכול להשתמש בקונדום במהלך יחסי מין, אבל אישה כן יכולה ליטול גלולות כדי לא להיכנס להיריון,

האם בשניהם התוצאה היא לא אותו דבר - מניעה מלהיכנס להיריון?

תודה רבה, שאול

תשובה

לשואל שלום רב
יש כאן 2 בעיות. האחת היא עצם מניעת ההריון, שלא תמיד היא מותרת. השניה היא אופן המניעה, כך שלא יהיה איסור הוצאת זרע לבטלה.
בד"כ ההלכה מעודדת הבאת ילדים לעולם. ישנם מצבים שבהם יתיר הרב לזוג שבא לשאול אותו לעכב כניסה להריון. גם אז, עדיין יש איסור הוצאת זרע לבטלה. לכן הרב יאמר להם, שהאשה תקח גלולות, ולא שהגבר ישתמש באמצעי מניעה שאח"כ זורקים לפח.
פרטים נוספים עדיף לשאול באופן אישי.
בברכה
אפי קיציס