אמירת תהילים בלילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/06/01 09:50 טז בסיון התשסא

שאלה

האם מותר לומר מזמורי תהילים אחרי שקיעה?

תשובה

שלום לך,
בשו"ע סימן קל"ח מביא ה"באר היטב" את דברי האר"י האוסר ללמד מקרא בלילה. "מקרא" זה כולל לדעת רוב הדעות את כל התנ"ך כולו, כולל תהילים.
ברור שאם עומדת בפני האדם רק האפשרות לקריאת מקרא ואם לא יקרא יתבטל מתורה, יש עליו לקרא מקרא אפילו בלילה. וכך כותב המשנה ברורה שם ב"שער הציון" אות א' שאין איסור בלימוד מקרא בלילה אלא שלכתחילה יותר טוב ללמד מקרא ביום ובלילה ילמד דברים אחרים.
לגבי קריאה בספר תהילים פסק ה"בן איש חי" (פרשת פקודי, שנה ראשונה, סעיף ז') שמחצות הלילה מותר,
ובשו"ת "ציץ אליעזר" (חלק ח' סימן ב') מתיר אמירת תהילים בלילה לצורך חולה או להצלה מצרות.
וה' יקבל תפילותנו ברצון.
מקורות להרחבה: שו"ת "ציץ אליעזר" חלק ח', סימן ב'. שו"ת "יביע אומר" חלק ו', סימן ל'.