אמירת שמע ישראל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/09/16 14:06 טז באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לדעת, כאשר אני אומר "שמע ישראל" עם התפילין לפעמים קורה שאני מתבלבל בסדר המילים של אמירת שמע ישראל, מה צריך לעשות במצב כזה? האם זה נחשב לברכה לבטלה? או שאפשר לתקן מהר באמצע השמע או שצריך לחזור להגיד מהתחלה?

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
מדבריך מובן שהבלבול מתרחש רק בפסוק הראשון, שהרי שאר הקריאה נעשית מתוך הסידור.
אין זה נחשב ברכה לבטלה. עליך [להמתין מספר שניות] ולומר שוב את הפסוק במלואו, בנחת בביטחון ובכוונה לקבל עליך עול מלכות שמים. בפעם השניה אין לקרוא בקול רם.
(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן סא סעיף א וסעיף ט | נושאי כלים שם | ילקוט יוסף סא הערה ב והערה ח)
כל טוּב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן